• 📌 YASAL UYARI : Forumunda yer alan bilgi, yorum ve tavsiyelerin hiçbiri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetlerini aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar, dijital varlık, kripto para borsaları v.b. kurumlarla müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi adı altında yürütülmektedir. Burada yer alan tüm bilgi, belge, yorum, tavsiye, analizler, haber ve yazılar forum üyelerinin kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu nedenle forum içeriklerinde yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı alınması tercih ve beklentilerinize uygun olmayabilir.

    📌 ALTIN ÖĞÜT : Forum sitemizde okumuş olduğunuz bilgiler fikir verme amacı güttüğünü unutmayın! Edindiğiniz bilgileri akıl ve mantık çerçevesinde değerlendirmeniz size kazandırır aksi taktirde doğacak olan her türlü sonuçtan kriptokulis.com sorumluluk kabul etmez.

Bilgilendirme White Paper Nedir?



Katılım
5 Ağu 2021
Mesajlar
4
Beğeniler
1
Puanları
3
Konum
İstanbul
#1


White Paper, projenin çözmek istediği bir problemin ana hatlarını, kullanıcıya açıklayıcı bir ifade ile çözümünü, ürünlerinin ayrıntılı tanımını, işleyişin nasıl gerçekleştirileceğini ve kullanıcılarla nasıl etkileşime geçeceğini anlatan önemli bir belgedir.

White Paper bir kullanım kılavuzu değildir. Satış sonrası kullanıcıya herhangi bir taahhütte bulunamaz. White Paper dokümanı kullanıcıya satış ve pazarlama için kullanılır. White Paper dokümanının amacı, kullanıcıyı içinde bulundurduğu teknik bilgileri kullanarak satın almaya ikna etmektir.

Kripto para dünyasında başarı sağlamak isteyen token yaratıcıları ilk olarak White Paper belgelerini oldukça iyi bir şekilde hazırlamalılar. İlk Coin Arzı (ICO) başarılı olması için güçlü bir White Paper dokümanına ihtiyaç duyulur. Yatırımcı ilk olarak White Paper dökümanını inceleyecektir. Yatırım yapıp yapmayacağı konusu, tamamı ile, belgenin onu ikna edip edemeyeceğine bağlıdır.

White Paper belgeleri oldukça basit ve anlaşılır şekilde yazılır. Kullanıcı okuduğu zaman teknik dokümanda ne anlatılmak istenildiği, hangi teknolojilerin kullanılacağını, sorun ve çözüm yöntemlerini anlayabilmelidir.

White Paper dokümanları farklılık gösterebilir. Genel olarak içinde mutlaka bulunması gereken temel noktalar şu şekilde listelenebilir:
  • Giriş
  • Feragatname
  • İçindekiler
  • Piyasanın ve problemin tanımı
  • Ürünün açıklaması ve bahsi geçen problemin nasıl çözüleceği
  • Token’lar; kaç adet, neden ne şekilde ve ne zaman sunulacağı
  • Toplanan yatırımın nasıl kullanılacağı
  • Geliştirici ekibin yapısı
  • Yol haritası gibi bilgiler

Yukarıda belirtilen adımlara dikkat ederek White Paper dokümanı hazırlayabilirsiniz.

Aynı zamanda White Paper bazı okuyucular için zor matematiksel ifadeler içerebilir. Anlaması zor olduğundan White Paper ile birlikte Lite Paper denilen daha basit, anlaşılması daha kolay olan belgeler de yayınlanabilir. Bu belgeler potansiyel yatırımcılara daha iyi yol göstericisi olabilirler.

Onepager belgeleri White Paper okumak istemeyenler veya vakit bulamayanlar için hazırlanan tek sayfalık genelde görsel anlatıma dayalı, projenin işleyişini anlatan belgelerdir. Potansiyel müşterilere tanıtım yapmak için sıkça kullanılmaktadırlar.

Önemli White Paper Belgeleri

Bitcoin (BTC): Bitcoin teknik dokümanı ilk olarak 31 Ekim 2008 yılında Satoshi Nakamoto adlı kimliği gizli kişi veya grup tarafından “Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi” adı altında yayınlandı.

Bitcoin teknik dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Ethereum (ETH): Ethereum teknik dokümanı ilk olarak 2013 yılında bilgisayar programcıları Vitalik Buterin ve Gavin Wood tarafından açık kaynaklı dağıtık bir protokol olarak tanıtıldı. Projenin hayata geçirilmesi 2015 yılında olmuştur.

Ethereum teknik dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Ripple (XRP): Geleneksel finans sisteminde olan sorunları aşmak için geliştirilmiştir. Hızlı transfer ve düşük maliyet çözümü ile kullanıcılara sunulmuştur.

Ripple teknik dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Isıklar Coin (ISIKC): Akıllı Sözleşmeler, merkezi bir otoriteye, yasal bir sisteme veya harici bir uygulama mekanizmasına ihtiyaç duyulmaksızın farklı, isimsiz taraflar arasında güvenilir işlemlerin ve anlaşmaların yapılmasına izin verir. Işıklar Holding destekli ISIKC, 28 Ağustos 2020 tarihi itibari ile Paritex'te listelenmeye başlandı. Paritex kripto para alım satım platformu içerisinde ISIKC/LIRA üzerinden işlem yapabilirsiniz.

Isıklar Coin teknik dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.

Fig Coin (ATBFIG): ATB Games isimli Türk menşeli uluslararası yazılım çözümleri üreten şirketin, e-spor içeriklerinde kullanılmak üzere üretilen Fig Coin merkeziyetsiz bir para birimi olarak kullanıma sunuldu. 1 Ocak 2021 de piyasaya sürüldü. FIG/USDT işlem çifti Nisan 2021 yılında Paritex’te listelenmeye başlanmıştır.

ATBFIG teknik dokümanına buradan ulaşabilirsiniz.


Paritex Android ve iOS Mobil Uygulamasını Hemen İndirin.
Hızlı ve Kolay Bitcoin Alın Satın


paritex.com
Paritex Destek : destek@paritex.com
Telegram Kanalı : https://t.me/paritexexchange
 

En beğenilen konular

Forum istatistikleri

Konular
3,491
Mesajlar
7,311
Kullanıcılar
2,335
Son üye
adberryconsulting