• 📌 YASAL UYARI : Forumunda yer alan bilgi, yorum ve tavsiyelerin hiçbiri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetlerini aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar, dijital varlık, kripto para borsaları v.b. kurumlarla müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi adı altında yürütülmektedir. Burada yer alan tüm bilgi, belge, yorum, tavsiye, analizler, haber ve yazılar forum üyelerinin kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu nedenle forum içeriklerinde yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı alınması tercih ve beklentilerinize uygun olmayabilir.

    📌 ALTIN ÖĞÜT : Forum sitemizde okumuş olduğunuz bilgiler fikir verme amacı güttüğünü unutmayın! Edindiğiniz bilgileri akıl ve mantık çerçevesinde değerlendirmeniz size kazandırır aksi taktirde doğacak olan her türlü sonuçtan kriptokulis.com sorumluluk kabul etmez.

Karşıyaka veteriner



elcobar

Yasaklı Üye
Katılım
19 Ara 2018
Mesajlar
9
Beğeniler
3
Puanları
3
Konum
antalya
#1
Veterinerlik geçmişine baktığımız zaman, insanlar yüzyıllardır bu meslekle uğraşır. Çünkü insanın yaşamının her devresinde hayvanlarla birlikte olmuştur. Hayvan onun dostu bineği vs. Bir çok şeyde yardımına koşmuştur. Tıp hekimliği insan hastalıkları ve tedavisi için nasıl bir yere sahip ve kutsal olduğu kadar, hayvan hastalıkları tanısı ve tedavisini yapan Karşıyaka Veteriner hekimliği de kutsal bir meslektir. Karşıyaka veteriner bu kutsal görevin bilincinde hareket etmektedir. Bu işi yapabilmek için önce sevebilmek şarttır. Hayvanları seven, onlarla iletişimini güzel olan insanlar bu mesleği gerçekten güzel yapmaktadırlar .tıpkı tıp doktorluğu gibi bu mesleğinde eğitim süresi bittikten sonra hekimler alanlarını belirlemek için sınava tabi oluyorlar. Bu alanlar genellikle şunlar olmaktadır. Çiftlik hayvanları, hayvanat bahçesinde yetişen özel tür hayvanları ,evcil hayvanlar diye daha bir çok alanda uzmanlık yapılabiliyor .ama genel haliyle bütün bu veterinerlik eğitimi almış olan kişiler eskilerin diliyle baytar oluyor. Veterinerlik tarihine baktığımız zaman çok eskiden bunun eğitimi yoktu. Bu işi hayvan bakımıyla ilgilenen seyis, çoban, nalbantlar gibi başka hayvan bakıcılığı mesleği olanlar atadan oğula, ustadan çırağa aktarılan bilgilerle, halk kültürü dediğimiz kulaktan dolma bilgilerle bir de buna kendi gözlemlerini ekleyerek tanı ve tedavi etmeye çalışıyorlardı. İlk hayvan tedavi etmek için eğitimler Avrupa da 18. Yüzyılda başladı oradan bütün dünyaya yayıldı. Bugün ise teknolojinin de katkısıyla o kadar ileri bir seviyeye taşındı veterinerlik.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

En beğenilen konular

Forum istatistikleri

Konular
3,492
Mesajlar
7,312
Kullanıcılar
2,339
Son üye
supershinesolutions