Merhaba arkadaşlar, Türkiye'nin en büyük ve güvenilir
coin borsa siteleri hakkında bir derleme yapmak istedim. Bitcoin veya altcoin almak isteyenler ve bunun hakkında en ufak fikri olmayan kişilere yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bu konu açma gereği hissettim.
Türkiye'de faaliyet gösteren bitcoin alım-satım gerçekleştiren
coin borsa sitelerini tanıtalım fakat çok fazla sitelerin detay ve ayrıntılarından bahsetmeyeceğim siteleri sıralayacağım.
Paribu.com : En yüksek işlem hacmine sahip Türk coin borsa sitesidir. Bu borsa üzerinde şimdilik sadece bitcoin alım-satım gerçekleştirilebilir.
Btcturk.com : Bu borsa'da en yüksek işlem hacmine sahip 2. coin borsa sitesidir. Düşüş ve artışlar da bazen donma gibi sorunlar yaşansa da Türkiye'deki en güvenilir sağlam borsalar arasında olduğunu söyleyebilirim. BTCtürk borsası üzerinden alım-satım yapabileceğiniz coinler ise şöyle ;
Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) şimdilik borsa üzerinde 3 farklı coin bulunmakta.
Koinim.com : Yukarıdaki iki siteye oranla bu coin borsası biraz daha az işlem hacmine sahiptir. Fakat Türkiye'de en çok tercih edilen coin borsa siteleri arasındadır. Koinim borsası üzerinden alım-satım yapabileceğiniz coinler ise şöyle ;
Bitcoin (BTC), Litecoin (LCT) gibi coinleri alım-satım veya transfer işlemleri yapabilirsiniz.
Koineks.com : Bilindiği gibi Türk coin borsalarında her aradığınız altcoin'leri bulmak imkansız koineks borsası bu açığı kapatmak adına bünyesinde birçok farklı coin eklemeye başladı bunlar başlıca şöyle ;
Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LCT), Dash (DASH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Stellar (XLM) ve NEM (XEM) gibi altcoin bünyesinde bulunmaktadır. Bu borsa üzerinden alım-satım yapabileceğiniz coinler bunlardır.
Piyasa.net : Türkiye'de faaliyet gösteren ve daha yeni bir coin borsası olan piyasa.net'den de bahsedelim bu borsa yeni olmasına rağmen yeni yatırımcı kitlesini kendisine çekmeyi başardı. Bu borsa diğer borsalar'dan ayıran en büyük özellik de şirketin elde ettiği kar oranından 9 derinlikte üyeleri komisyon dağıtıyor olmasıdır. Yerli borsa olan
piyasa.net de alım-satım transfer edebileceğiniz coinler ise şöyle ;
Bitcoin (BTC), Dash (DASH), Futurocoin gibi coinler üzerinden işlemler yapabilirsiniz. Son olarak bu yerli borsa olan
piyasa.net borsasına girecek coin listesi ise şöyledir ;
Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Yena (YNC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG) ve XIN gibi coinlerde alım-satım ve transfer işlemlerine başlanacak.
Vebitcoin : Diğer yerli bir Türk borsası olan
vebitcoin sitesi üzerinden 1'den çok kripto para birimleri bulunmaktadır. Bu borsa da yer alan coinler ise şöyle ;
Bitcoin (BTC), Litecoin (LCT), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Stellar (XLM), Cardano (ADA), TRON (TRX), IOTA (MIOTA), NEM (XEM), Qtum (QTUM), Siacoin (SC), Digibyte (DGB), Bitcore (BTX), Dent (DENT), Neo (NEO), Zclassic (ZCL), Reddcoin (RDD) ve Enigma (ENG) alım-satım yapabileceğiniz 20 farklı coin ile Türkiye'nin en çok coin bulunan borsaları arasındadır.
Daha önce hiç coin alım-satım yapmamış ve bu işe yeni girecek olan kişiler için kullanabilecekleri
Türk bitcoin borsa siteleri arasındaki komisyon oranlarını da inceleyerek alım-satım, transfer gibi işlemler gerçekleştirebilirsiniz.