• 📌 YASAL UYARI : Forumunda yer alan bilgi, yorum ve tavsiyelerin hiçbiri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmetlerini aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar, dijital varlık, kripto para borsaları v.b. kurumlarla müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi adı altında yürütülmektedir. Burada yer alan tüm bilgi, belge, yorum, tavsiye, analizler, haber ve yazılar forum üyelerinin kişisel görüşlerinden ibarettir. Bu nedenle forum içeriklerinde yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı alınması tercih ve beklentilerinize uygun olmayabilir.

    📌 ALTIN ÖĞÜT : Forum sitemizde okumuş olduğunuz bilgiler fikir verme amacı güttüğünü unutmayın! Edindiğiniz bilgileri akıl ve mantık çerçevesinde değerlendirmeniz size kazandırır aksi taktirde doğacak olan her türlü sonuçtan kriptokulis.com sorumluluk kabul etmez.

AELF ($ELF) Blockchain (RESMİ ANA KONU)



Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
✏️ Hacker Bounty Yazma Yarışması'na kaydolun. Blog yazmada ne kadar iyi olduğunuzu keşfedelim. 📒 ( )

💰888 ELF = 88 💲USD'ye kadar ödül kazanın

⏰7 Ağustos - 16 Ağustos

Kayıt olmak ve makalelerinizi göndermek için 9 gününüz vardır.

✅ Konu: Aelf Çapraz Zincir Transfer Protokolünün Geleceği

1️⃣ Birden fazla makale gönderebilirsiniz, ancak içeriğin orijinal olması gerekir.

2️⃣ CCTP veya CCTP'nin Aelf-eco'daki blockchain güvenliği ve gelecekteki uygulamadaki rolü hakkındaki anlayışınızı açıklayın.

💥Nasıl Gönderilir:

1️⃣ Makalelerinizi en az 2 platformda yayınlayın. Örneğin: teknoloji blogları, forumlar, Medium, Twitter vb.

2️⃣ Bu formu makale bağlantısıyla/linkiyle doldurun: https://docs.google.com/forms/d/e/1...p28M0EWZ0HwBvRkFPceZqShA/viewform?usp=sf_link

⚠️ Etkinliğin sonunda tüm başvuruları inceleyeceğiz ve kazananları açıklayacağız.
 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
Aelf WhitePaper'ı Kavramak için Başlangıç Kılavuzu (Bölüm 1)



Bazı blockchain projelerinin Whitepaper’ını okuduysanız, onları anlamakta zorlanabilirsiniz hatta onlar sizlere hiç mantıklı gelmeyebilir. Sonuç olarak okuyucular (spekülatörler değil), genellikle bu projelerin ne yapmaya çalıştıklarını bilmiyorlar. Ne yazık ki çoğu proje, okuyucularının hepsinin uzman olduğunu ve teknik incelemeleri zorluk çekmeden anlayabileceğini varsayar. Gerçekte, çoğu blok zinciri projesi Bitcoin'den çok daha karmaşıktır. Bu nedenle okuyucular, yalnızca Bitcoin'in nasıl çalıştığını bilirlerse yine de bu projelerin Whitepaper’ını anlayamazlar. Potansiyel geliştiricileri platformunuza çekmek istiyorsanız, Whitepaper'ınızı anlamak için bir başlangıç kılavuzu sağlamanız gerekir.

Bu nedenle bu kılavuzu hazırladık. Ancak bu kılavuzu okumadan önce web sitemiz olan https://aelf.io/ sitesini hızlıca inceleyebilir, sloganımızı okuyabilir, ana sayfadaki tanıtım videosunu izleyebilir, Whitepaper’ı indirebilirsiniz. Hadi Aelf’in sloganıyla başlayalım:

Aelf, Merkezi Olmayan Bulut Bilişim Blok Zinciri Ağı

Bulut bilişim, tüm Aelf blok zinciri ekosistemini yönlendiren en temel özelliktir. Veri yoğun hesaplamayı birden çok bilgisayarda çalıştırmak, tek bir ana bilgisayara göre daha uygun maliyetlidir. Diyelim ki bu bilgisayarlar veri merkezi denilen devasa bir binadadır ve bir şirket tarafından profesyonel bakımla binlerce bilgisayarın monte edildiğini varsayalım, mesela Amazon… O zaman bu veri merkezlerine Amazon Web Hizmetleri (Amazon Web Services - AWS) gibi bir bulut denir.

Bununla birlikte, yeni başlayanlar için bulut bilişimin Aelf'e neden vazgeçilmez bir avantaj sağladığını anlamak hala zordur. Bunun nedeni, blockchain sektöründeki kişiler de dahil olmak üzere çoğu insanın, blok zincirinin bazı temel kavramları hakkında sağlam bir bilgiye sahip olmamasıdır. Sonuç olarak, bir blockchain projesinin artılarını ve eksilerini ve potansiyellerini analiz etmek bir yana, daha karmaşık teknolojiye geçmeleri zordur. Hadi iki önemli blockchain kavramından tümüyle emin olalım.

Blok zinciri nedir?


Herhangi bir profesyonelin size açıklayacağı gibi, hepimiz Blockchain'in kurcalamaya dayanıklı, dağıtılmış bir defter veya veri tabanı teknolojisi olduğunu biliyoruz. Muhtemelen bu tanımı ezberlemişsinizdir. Gerçek şu ki bu tanım çok yanıltıcıdır. Blockchain yeni bir buluş değildir ve herhangi bir sihirli özelliğe sahip değildir (örneğin: sihirli kurcalamaya dayanıklılık özelliği). Bu anlamda, bir simyacının fırınındaki büyülü şeyden farklıdır. Blockchain'i bir defter veya veri tabanı olarak görmek yerine, onu dağıtılmış bir sistem olarak görmek daha iyidir.

Dağıtılmış sistem nedir?

Dağıtılmış bir sistem, çok sayıda birbirine bağlı bilgisayardır ve bu da onu eşler arası bir sistem yapar. İnternetin gelişinden çok önce, 1960 civarında icat edildi. Halihazırda Bittorrent ve Netflix gibi pek çok iyi bilinen dağıtık sistem tabanlı yazılım vardır. Bu yazılımlarda kişiler bilgisayarlarındaki dosyaları P2P ağına yükleyebilir ve herkes indirebilir. Ancak dağıtılmış bir sistem çok daha fazlasını yapabilir. Dağıtık sistem disiplinde, insanlar büyük bir sorunu çözmek zorundadır, yani P2P ağındaki herkesin (her düğüm) hangi bilgiyi alırsa alsın oybirliği ile karar vermesi gerekir ve bu oybirliğiyle alınan karar, konsensüs dediğimiz şeydir. Ve bu soruna Bizans Generalleri Problemi denir.

Diyelim ki aynı kaleye saldırmak isteyen üç Bizans generali var ve bunlar üç farklı yerdedir, mesaj göndermek için yalnızca habercilere güvenebilirlerdi. Bu durumda, herhangi bir general ancak diğer iki generalin mesajlarına dayanarak karar verebilir. Bir general saldırmak isterse, habercilerin diğer iki generale “saldırı” mesajını göndermesine izin verir ve diğer iki general de öyle yapar. Generallerin hepsi sadıksa, her biri diğer iki generalden gelen "saldırı, saldırı" almalı ve üç general de kaleye saldıracaktır. Ama içlerinden biri hain ise birine "saldırı" ve diğerine "geri çekilme" gönderebilir, bu diğer general "saldırı, geri çekilme" alır, çoğunluk kuralına uyarsa karar vermez çünkü saldırı ve geri çekilme için verilen oylar aynıdır. Aynı zamanda diğer general saldıracak ve sonuçta bu üç general saldırı konusunda fikir birliğine/konsensüse varamayacaktır.

Generaller, tıpkı dağıtılmış bir sistemin düğümleri gibidir (yani blok zinciri). Dikkate değer en az iki nokta vardır: Birincisi, tüm mesajlar (işlemler), onları bilgilendirmek için diğer generallere (düğümlere) gönderilmelidir; ikincisi, tüm düğümlerin bir konsensüse varması gerekir. İlk nokta, büyük bir ağdaki tüm düğümlere bir mesaj göndermenin zaman aldığı anlamına gelir; ikincisi, yeni bir blok tüm ağa yayınlandıktan sonra, tüm düğümlerin bu blok üzerinde anlaşması için bir mekanizma olmalıdır (bir mesaj veya kayıt paketi) ve bu da zaman alır.

KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/a...nding-the-aelf-whitepaper-part-1-ce574eb807d4
 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
#BancorV2'nin lansmanı son birkaç gün içinde çok fazla ses getirdi.

#Aelf'in Kaynak Tokeni, kaynak tokeni ile ELF arasında anında alışverişi sağlayan Bancor'a dayanmaktadır.

Gelecekte Aelf, ayrıca kendi DEX'ini başlatacak ve merkezi olmayan bir borç verme platformu oluşturacaktır.

 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
Aelf WhitePaper’ı Kavramak için Başlangıç Kılavuzu (Bölüm 2)



Akıllı sözleşme nedir?

Pek çok kitap, makale ve videodaki akıllı sözleşmenin tanımı, geliştiricinin bakış açısından oldukça yanıltıcıdır. Genellikle akıllı sözleşmenin yeni nesil bir yasal sözleşme, tapu veya mülkiyet kanıtı vb. olduğunu ve kod tabanlı olduklarından akıllı sözleşmelerin son derece akıllı olduğunu açıklarlar. Ancak bu tanım sadece finans veya diğer sektörlerde çalışanlar, bilgisayar bilimi ve kodlamayı bilmeyenler içindir. Yalnızca akıllı sözleşmenin çok güçlü olduğunu bilmeleri gerekir ve bu yeterlidir. Ama akıllı sözleşme tam olarak nedir?

Aslında akıllı sözleşme ne akıllı ne de bir sözleşmedir, sadece bir kod dizisidir. Öyleyse neden insanlar buna daha sezgisel bir isim yerine akıllı sözleşme diyorlar? Bunun nedeni, başından beri buna akıllı sözleşme denmesi ve programcıların adı değiştiremeyecek kadar tembel olmalarıdır. Python veya Java kodları gibi akıllı sözleşmeler, yüksek seviyeli bir dilde yazılır ve sanal bir makinede işlem kodu olarak çalıştırılmak üzere bayt kodu halinde derlenir. Ethereum blok zincirinde JVM ve Python-VM veya EVM gibi şeyleri zaten biliyor olabilirsiniz. Aelf projesi için akıllı sözleşmeler C# ile yazılır ve derlendikten sonra .NET Framework’de çalıştırılır.

Akıllı bir sözleşmenin yürütülmesini çağırmak, bir anlamda http talebinde bulunmaya benzerdir: Geleneksel bir talep sürecinde, uzak sunucuya bazı verileri (html, css, javascripts vb.) geri göndermesini söylemek için bir URL yazarsınız veya sunucuya sunucunun bazı durumlarını değiştirmek için Java'da yazılabilen bazı sunucu tarafı programları çalıştırmasını söylersiniz. Aynı şey akıllı sözleşmeler için de geçerlidir. Tıpkı bir talepte olduğu gibi, kripto para maliyeti olsun veya olmasın hedef sözleşme adresine bir işlem göndeririz. Sözleşme işlemden çağrı talebini aldığında, işleminizdeki parametrelere bağlı olarak akıllı sözleşme kodunda bazı özel işlevleri yürütecektir. Yeterli gaz varsa, yürütme sonucu bu akıllı sözleşmenin durumunu değiştirecek ve size sonucun verilerini gönderecek veya size kripto para birimi gönderecektir.

Ancak, bir http talebinden sonra uzaktaki bir sunucudan anlık yanıtla karşılaştırıldığında, akıllı bir sözleşmenin yürütülmesi bir işlem gönderdikten sonra biraz zaman alacaktır. Bir işlem gönderdiğinizde, işlem mümkün olduğu kadar çok düğüme yayınlanacak ve her madencilik düğümü onu aday bloğuna dahil edecektir. Bir süre sonra bir madencilik düğümü yeni bir blok ürettiğinde, bu bloğu diğer düğümlere yayınlayacaktır ve bu blok onaylanmış olur. Bu işlem biraz zaman alacaktır ve çoğu gerçek uygulama için yalnızca bir yeni blok üretmek işlemin güvenliğini ve geçerliliğini garanti edemez, bu nedenle bu bloktan sonra daha fazla blok art arda birleştirilmelidir. Aelf blok zincirinde, işlemi içeren bloğun üretiminden sonra en az 8 yeni blok oluşturulmalıdır. Elbette, bu işlemi içeren bir blok nihayet bir madencilik düğümü tarafından paketlenirse, belirli bir konsensüs koşulunu karşıladığında, hedef akıllı sözleşme daha sonra tam bir düğümde yürütülür (tam düğüm bir madencilik düğümü olabilir veya tam tersi). Ancak bu bloktan sonra daha fazla blok üretilirken, bu akıllı sözleşmenin yürütme sonucunu başka bir zincire çatallayarak değiştirmek neredeyse imkansız olacaktır.

Bingo oyunu örneğinde, "bet/bahis" düğmesi akıllı sözleşmemizde böyle bir yöntemdir. Bir bahis oynadığımızda, sözleşmeye bir işlem gönderilir. Bir blok paketlendikten sonra, yöntem yürütülür ve böylece sözleşme ne kadar bahis oynamak istediğinizi bilir. Sözleşmenin bahis tutarınızı bilmesini sağlamak ve kimsenin bahis miktarınızı kurcalamasını önlemek için, sonraki 8 yeni bloğun üretilmesini beklemeniz gerekir. Peki ne kadar sürer? Son makalede veya demo videoda gösterildiği gibi yaklaşık 30 saniye sürüyor. Aslında hiç kimse 8 blok oluşturmanın ne kadar sürdüğünü tam olarak bilmiyor, ancak 30 saniye sonra 8'den fazla bloğun zaten üretilmiş olması gerektiğini biliyoruz.

Bu iki temel kavramı açıkladıktan sonra Aelf dahil olmak üzere herhangi bir blockchain projesini anlamak çok daha kolaydır. Bir blockchain projesinin uyguladığı teknolojiler ne kadar karmaşık olursa olsun, hepsi bu iki konsepte dayanacaktır.

KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/a...nding-the-aelf-whitepaper-part-2-14eecf883375
 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
📢AMA Duyurusu 🔥

❗️Sevgili topluluk üyeleri, Aelf Telegram (https://t.me/aelfblockchain) grubunda Aelf COO'su Zhuling Chen ile Canlı bir AMA (Bana Herhangi Bir Şey Sor) etkinliği düzenleyecektir! Gelin ve Zhuling Chen ile DeFi hakkında konuşun!

Saat: 28 Ağustos, 12:00 - 13:00 (Türkiye Saati İle)

Aelf projesini araştırın ve bazı iyi sorular hazırlayın!
(Aşağıdaki kurallara uymayan kullanıcılar ödül havuzunu paylaşamayacaklardır.)

1️⃣Twitter Oturumu (15 Soru)
2️⃣Canlı Oturum (10 Soru)

Kurallar:
1️⃣Telegram'da Aelf topluluğuna katılın https://t.me/aelfblockchain
2️⃣Bizi Twitter'da takip edin https://twitter.com/aelfblockchain
3️⃣ Tweeti ( ) Beğen, RT'le, 3 arkadaşını etiketle ve sorunu yorum olarak gönder.
 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
AMM (otomatik piyasa yapıcı) nedir?

"Otomatik piyasa yapıcı" için bir kısaltma olan AMM, Defi projelerinden türetilen yenilikçi bir ticaret modelidir. Geleneksel sipariş/emir defteri işlem modelinden farklı olarak AMM, merkezi olmayan piyasa yapıcıları ve otomatik ticaret sürecidir.

Herkes likidite havuzuna token koyabilir, küçük bir piyasa yapıcı olabilir ve ardından ticaret çifti hizmet ücretlerinden elde edilen kârın tadını çıkarabilir. Likidite havuzundaki fonlar, merkezi olmayan açık kaynaklı sözleşmelerle kontrol edilir ve AMM işlem verilerinin tümü zincirdedir.

 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
🔥 Yepyeni web sitemizi gördünüz mü? 👉 https://aelf.io

Aelf projesi hakkında her şeyi bulacaksınız, örneğin: -Tokenomics ve Düğüm Bölümü -Topluluk Bölümü -Geliştiriciler Bölümü -Araçlar Bölümü Kontrol etmek için https://aelf.io'ya gidin ve ne düşündüğünüzü bize bildirin!

Önemli Noktalar:

1️⃣ Mainnet işlemleriyle ilgili tüm yeni bilgiler ve araçlar


2️⃣ Bu yeni sürüm, basit ve anlaşılması kolay bir blok zinciri vizyonunu paylaşıyor.


3️⃣ Yeni web sitesi daha hızlı yükleniyor ve inşa etmeye çalıştığımız şeyin fikirlerini gösteriyor.

 
Katılım
21 Mar 2019
Mesajlar
503
Beğeniler
5
Puanları
18
Konum
Türkiye
Aelf AESwap'i Test Ediyor



2020'de Ethereum’un DeFi ekosistemi üstel bir büyüme gördü ve DEX (merkezi olmayan borsa) çıkışa geçti. Bu bağlamda Aelf, merkezi olmayan bir ticaret platformu olan AESwap'i resmi olarak başlattı.

AESwap, Sabit Ürün Piyasa Yapıcı (CPMM) modelini benimseyen Aelf ağına dayalı akıllı bir sözleşme protokolüdür. Ön madencilik ve finansman ihtiyacının olmaması projenin ayrı bir özelliğidir. Ürün, yayınlandıktan sonra tüm dünyadaki kullanıcılara ücretsiz erişim sunacak ve tüm insanların açık finans piyasasına katılmasına yardımcı olacaktır. Takip fonları, projenin güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için Aelf DAO Yönetim Komitesi tarafından yönetilecektir.

AESwap; çapraz zincir varlıkları, birlikte çalışabilirlik çözümleri, stabilcoin vb. dahil olmak üzere eksiksiz DeFi destek altyapısına sahip, Aelf ağına dayalı ilk DeFi projesidir. AESwap, dünyanın önde gelen otomatik ticaret platformu olmayı ve Uniswap'ten daha verimli, kullanışlı ve güvenli bir DeFi ürünü sunmayı hedefliyor. AESwap'in mobil sürümü, Aelf hesap yönetimi şablonlarını entegre eder, bu da öğrenmeyi ve başlamayı kolaylaştırır ve daha kullanıcı dostu olur.


AESwap'in (Kapalı Beta) mobil sürümü özellik geliştirmenin 1. aşamasını tamamladı ve yakında herkese açık test için hazır olacaktır. Masaüstü sürümü şu anda geliştirme aşamasındadır. AESwap Aşama 1, temel olarak iki ana özellik sunar; biri, piyasa yapıcılarının ticaret çiftlerine likidite ekleyerek para kazanmaları ve ayrıca ticaret çiftleri oluşturabilmeleridir. Diğeri ise; token sahiplerinin, piyasa yapıcılarının komisyonu olarak kullanılacak %0,3 işlem ücreti ödeyerek bir tokeni başka bir tokenle değiştirebilmesidir. Protokol herhangi bir komisyon talep etmemektedir.

AESwap'in Öne Çıkanları:

- Performans: Düşük işlem ücreti, gecikme olmaksızın hızlı ticaret
- Güvenlik: Aelf ağına dayalı olarak kendi kendine gelişir, Yüksek Güvenlik
- Kullanıcı dostu: Hem mobil hem de masaüstünde kullanım kolaylığı
- Kâr: Yeterli likidite ile varlık birlikte çalışabilirliğini elde etme

Şu anda birçok DEX ile karşılaştırıldığında AESwap'in en büyük avantajı “İşlem Hızı” dır. Ethereum şu anda en popüler DeFi ekosistemine sahip olmasına rağmen, Ethereum ağı 2. katman veya 2.0'a yükseltme yapana kadar yüksek işlem hacmini kaldıramaz ve genişleyen DeFi ekosistemini tam olarak destekleyemez.

AESwap'in altında yatan genel zincir Aelf ağıdır, bu nedenle ağ tıkanıklığı olmayacaktır. Aelf; belirli bir senaryo için bir zincir kullanan ve böylece kaynak izolasyonunu gerçekten gerçekleştirebilen, işlem verimliliğini sağlayan ve yüksek gaz ücretlerinden kaçınan ana yan zincir yapısını benimser. Aynı zamanda ana zincir güvenliği öncülüğünde yan zincir ve ana zincir, güvenliği paylaşabilir. Dahası AESwap, Aelf ekibi tarafından bağımsız olarak geliştirilir ve güvenliği garanti edilir. Son zamanlarda, akıllı sözleşmedeki boşlukların varlığı nedeniyle YAM’ın çökmesi büyük bir hareketlenme yarattı, bu nedenle sözleşme güvenliği de çok önemlidir.

AEswap likidite havuzu, işlemleri gerçekleştirmek için Sabit Ürün Piyasa Yapıcı modeli kullanır, limit emir defteri kavramını terk eder ve döviz kurunu mevcut likiditeye göre otomatik olarak ayarlayabilir. Bu nedenle, hızlı ticarete ulaşabilir ve sermaye akışının sürekliliğini sağlayabilir. Sürekli Ürün, ters orantılı bir fonksiyon olarak kabul edilebilir x * y = K. x ve y nasıl değişirse değişsin, K her zaman sabit bir değerdir. AESwap işlemlerinde, likidite havuzundaki token numarasının ürünü, bir işlemden önce ve sonra sabittir, yani satın almadan önceki ürün = satın alma sonrası ürün.

Ethereum platformu en fazla sayıda kripto para birimi varlığını ihraç ettiği için, bu varlıklara ve orijinal ETH'ye erişemezse borsa değeri önemli ölçüde azalacaktır. Aelf bunu da hesaba katar, böylece diğer halka açık zincirlerin tokenleriyle bir dizi birlikte çalışabilirlik çözümü sağlar. AESwap, Ethereum tokeninin aktarımını destekleyecektir. Kullanıcı aktarım maliyetini azaltarak kullanıcılar, yeterli likidite sağlamak ve riski azaltmak için diğer Aelf tokenleri satın almak veya takas etmek yerine Ethereum token kullanarak Aelf platformuna kolayca aktarabilirler.

Aelf ekosisteminin altyapısı olan AESwap, token ticaretini gerçekleştirmenin temel aracıdır. Gelecekte Aelf; AESwap'e dayalı diğer türev uygulamalarını düzenleyecek, istikrarlı bir finansal sistem oluşturacak ve diğer APP ve ilgili tokenin refahını artıracaktır. Ek olarak, AESwap birbirini tanıtmak için Aelf DeFi ekosistemindeki diğer APP ile de bağlanabilir. Gelecekte Aelf, AESwap genel testini başlatacaktır. Lütfen Aelf'in resmi sosyal medya kanallarını takip etmeye devam ediniz!

KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/aelf-is-testing-aeswap-internally-c9fe30228e8e
 

En beğenilen konular

Forum istatistikleri

Konular
4,235
Mesajlar
8,407
Kullanıcılar
5,298
Son üye
onlinecrikid